Menu

Gratis loopbaanadviestraject ter waarde van 700 euro

Algemene informatie

Via de NL leert door subsidie kun je vanaf 1 december 2020 als werkende of werkzoekende gratis een coaching traject ter waarde van €700 bij een loopbaancoach volgen. In totaal is de subsidie weer opengesteld voor 50.000 mensen.

Doel

Het doel van het Ontwikkeladvies is om mensen in de gelegenheid te stellen zich te (her)oriënteren op de arbeidsmarkt en om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Juist in deze tijd van crisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is om bezig te zijn met je ontwikkeling en wendbaar te zijn op de arbeidsmarkt.

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor een ontwikkeladvies. Dit zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk hebben.

Wat is een ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies is een integraal en persoonlijk adviestraject dat bestaat uit meerdere adviesgesprekken, die in totaal opgeteld 4 uur duren. Dit advies wordt door onafhankelijke en professionele loopbaanadviseurs uitgevoerd. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de eigen competenties en de toekomstige loopbaanmogelijkheden. Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, maakt een arbeidsmarktscan onderdeel uit van het ontwikkeladvies. Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. Om de drempel voor deelnemers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de betaling ervan via de loopbaanadviseurs.

Hoe ziet een ontwikkeladviestraject in het kort bij De Kracht Van Oost eruit?

Persoonlijke intake (online of live met inachtneming van de coronamaatregelen)

Tijdens de intake maken we wederzijds kennis met elkaar en bespreken we wat jouw wensen en behoeften met betrekking tot dit loopbaanadviestraject zijn. Ook zal ik je informeren uit welke stappen dit ontwikkelingstraject bestaat en welke informatie ik van je nodig heb voor de aanvraag van de subsidie. Goed te weten is dat zowel de aanvraag van de subsidie en de betaling ervan door mij verder geregeld wordt.

De arbeidsmarktscan

Het doel van de arbeidsmarktscan is om op basis van jouw talenten, competenties, drijfveren en leervermogen kennis te laten maken met sectoren waar er een arbeidsmarktvraag is. Deze arbeidsmarktscan brengt tevens jouw arbeidsmarktpositie in kaart.

Inhoud ontwikkeladviestraject

Het Ontwikkeladviestraject is een kort en krachtig traject (4 uur) waarmee je inzicht krijgt in jouw toekomstperspectief, talenten en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het biedt je de mogelijkheid om met een professionele loopbaanadviseur (Ik ben NOBCO gecertificeerde coach) over loopbaanvragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

In 3 gesprekken (in mijn coachruimte in prachtig buitengebied van Lochem of online) bespreken we jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, drijfveren en kansen. Aan bod komen vragen als: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en waar krijg ik energie van?

Het resultaat van het Ontwikkeladvies is een praktisch persoonlijk ontwikkelplan. Een actieplan met stappen die jij kunt zetten om de volgende fase van je loopbaan vorm te geven.

De planning

De telefonische intake zal voor 1 december 2020 plaatsvinden en het coaching traject zelf zal in overleg na 1 december 2020 gepland worden.

Aanmelden

Mocht je interesse hebben voor een ontwikkeladviestraject ter waarde van 700 Euro dan kun je mij bellen op 06 53364785 of mailen naar info@dekrachtvanoost.nl.