Menu

Duurzame inzetbaarheid

Hoe zorg je er als veertig- of vijftigplusser voor dat je van waarde blijft voor het bedrijf waar je werkt? En hoe zorgen bedrijven ervoor dat hun mensen productief en gezond blijven? Duurzame inzetbaarheid loont. Flexibilisering, nieuwe technologieën en globalisering vragen namelijk wat van het aanpassingsvermogen van werkgevers én werknemers! Investeren in gezondheid, vitaliteit, opleiding en bevlogenheid is cruciaal voor de continuïteit en groei van bedrijven en organisaties. Zet je in op duurzame inzetbaarheid oftewel op employability dan zorgt dat voor een lager ziekteverzuim , hogere arbeidsproductiviteit en meer werkplezier.

Duurzame inzetbaarheid optimaliseren?

Hoe zit het met de duurzame inzetbaarheid van de mensen in jouw organisatie? Of hoe is het gesteld met jouw eigen duurzame inzetbaarheid? Het is waardevol om dat te weten! De coaches/adviseurs van De Kracht Van Oost kunnen duurzame inzetbaarheid meten om daarna samen vervolgstappen te zetten. Daar zetten we unieke methodes voor in zoals de MCA-methode voor individuen en/of de bedrijf QuickScan voor teams en bedrijven.

Duurzame inzetbaarheid met MCA methode

De MCA methode staat voor meten, coachen én actie. Deze methode brengt de wendbaarheid en inzetbaarheid van de individuele medewerker in kaart. Eerst wordt een vragenlijst ingevuld. Daarna volgen twee coachgesprekken met als doel de resultaten te bespreken en er wordt een concreet actieplan gerealiseerd volgens het Business Model You.

Iedereen profiteert van betere inzetbaarheid. De voordelen op een rij:

  • Voordeel voor bedrijven en organisaties

Jouw bedrijf of organisatie heeft medewerkers die meer  betrokken, vitaler, gemotiveerder en vakkundiger zijn. Deze mensen zijn minder vaak ziek en leveren betere prestaties.

  • Voordeel voor teams

Vitale teams functioneren beter, zijn pro-actiever en werken effectiever samen. Dit verhoogt niet alleen het zelf organiserend vermogen maar ook de effectiviteit en efficiëntie van het team.

  • Voordeel voor de medewerker

Je krijgt meer plezier in je werk als je het gevoel hebt dat je werk zinvol is. Daardoor lever je betere prestaties. Je bent bovendien vitaler en weet beter hoe je moet balanceren tussen privé en carrière.

Graag kennismaken!

Wil jij of jouw organisatie investeren in duurzame inzetbaarheid? Dan maken wij graag kennis. Met onze ervaringen gaan we er een mooi totaaltraject van maken!
Bel ons op: 06 – 40 23 36 06 (Corine Bos) of 06 – 53 36 47 85 (Sonja Hottenhuis)